Percaya

Percaya.
Ada apa dengan percaya?

Kadang-kadang dengan kepercayaan yang terlalu aku terhadap orang, orang suka take for granted.

What they did?
They lied to me.
They lied , with same reasons ; “Ala aku gurau je!” and “Kau bukan jenis tak kisah ke?”

Penipuan mereka dalam pelbagai bentuk.
Antaranya reka cerita sembang kencang sampai aku percaya.
Sebab apa aku percaya?
Sebab mereka kawan aku.
Aku percaya mereka.

Tapi, sekali dua boleh lah consider gurau.
Tapi, bila dah selalu kena ‘tipu’ dari orang yang berbeza, lama-lama aku rasa diri aku ni bodoh!

Bodoh sebab mudah percaya orang.
Bodoh sebab percaya orang.

But as you guys know, korang lagi bodoh.
Sebab dah mematikan kepercayaan aku terhadap semua orang.

Sekarang, aku nak percaya siapa?

too much thoughts in her head
Posts created 2

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top