Zahirah Che Puteh

“Rice or salad?” the stewardess monotonously asked Zahirah for her preference.”Rice please” The stewardess gave her a rice meal with chicken curry gravy before attending to the next passenger. Zahirah looked at the cold meal without much appetite before gazing out at the window. The weather was just nice, all clear and blue and oh […]

regrets

If I take my first step to you, will you be mine? Will we be together now? If I told you, I like you too, maybe I will not suffer from those heartbreaks that come after you. If you look at me again, maybe there is hope for us. And maybe, you are not my […]

Sita

Her cheeks gleams Northern lights And eyes glitter ruby’s bright Ripping out maybe her heart’s string Ever better than one with Langka’s king Ended those thoughts when the Wind God whispered her, “Question not the coming of your lover, Ayodhaya prince with his great bow Yearning for you his spirits grow” Standing, she looked down […]

puasa tahun lepas

Pejam celik pejam celik dah sebulan gua puasa, gua rasa macam baru semalam gua pasang niat puasa (disekalikan dengan niat nak diet 30 hari)(yang gagal dihari kedua)(lol) Ramadhan kali ni punya ujian mmg pelik pelik, tapi gua mantain je handle macam anak jantan & kalau takde aral melintang insyaAllah esok gua sambut raya kalau takde […]

Terima Kasih Sayang

Hi Sayang!   Bagaimana khabarmu? Apa kamu sihat? Bagaimana pula dengan isi hatimu? Masih seperti selalu? Atau.. Sudah menghilang. Seperti hilangnya embun di awal pagi. Apa mungkin seperti hilangnya mentari setelah munculnya senja malam, Mungkin juga seperti hilangnya cahaya rembulan karena turunnya hujan. Apa pun ia, aku harap kamu terus bahagia.   Ini cerita aku […]

Tawar Hati

Tawar Hati    Termenung diam.. Bila hati sudah tawar Semua rasa menjadi hambar. Bila hati sudah pedih cerita lawak menjadi sedih. Bila hati sudah bosan semua keadaan tidak perasan. Bila hati sudah benci semua sayang melayang. Bila hati disakiti semua dendam terpendam. Kuadun kuuli sekeping hati lumat berdarah hitam. Kusirami dengan keampunan Kemaafan detik yang […]

Grateful of a born

Born a virgo at the high moon Pure hearted mortal with innocent soul Neither black nor white, was the soul As the god pleads and orates Peace i leave with you My peace, i give to you Not as the world gives Do i give to you Let not your heart be troubled Neither let […]

Mentari & Miskin

Hilangnya siang, perginya Mentari. Tiada lagi dia tegak menari nari, Mungkin dia sudah penat di sana berdiri, Walhal semua kata pada dia tiada arti. Lelah keringat sendiri, Pastikan diri untuk mandiri. Sang menteri tiada kata, Hanya membisu dengan air di mata, Si mereka yang punya Vellfire jelita, Menuding jari salahkan mentari saja. Berlagu mereka juga […]

False Alarm

You were good to me, in fact, too good that I read you wrongly.   Your words were seeds that grew flowers in me. But flowers have thorns and left me too bleed.   Your honesty soothes me. Felt like I was trustworthy to dive into your sea. Too deep I go, that I can […]

Bidadari!

15:22 “ada satu website ni where people there write them” Terpapar di skrin gelap, Jelas terukir senyuman manis, Entah kenapa bahagia rasanya.   Mula ku log in, Dan mencuba ku merangka kata to key in, Ditemani drama, Diruang gelap tanpa cahaya, Hanya bergantung sepenuhnya kepada sinar skrin komputer riba.   Terima kasih bidadari, Menjadikan hari […]

Living with insanity

My brother is a paranoid schizophrenic. He constantly thinks that people are listening in to our(the family) conversations, that people are sending curses to us, he thinks he’s god, he puts salt all over the house thinking it will protect us somehow.. but on the bad days when his paranoia gets out of hand he […]

surat dari Jauhar

Salam dari kejauhan. (dari pandangan mata, tapi tak pernah di hati). Moga warkah ini menemui tuan dalam keadaan yang baik-baik sahaja. Moga tuan berada di dalam peliharaan Tuhan walau di mana kaki tuan menjejak, ke mana pun langkah tuan menapak. Tuan, entah apalah isi dari warkah ini, saya pun keliru. Mungkin hanya mahu bercerita kepada […]

Happy Belated Birthday

am I allowed to make room for grieving again; go through bits and pieces of someone no longer here, lament his absence how the earth feels less land more saltwater- an eternity of drifting   March comes with delayed gratitude, sometimes I think I forget his face long enough to forget how his mother looked like- […]

Kerana Korona

Oleh Hamba-Li Dunia yang dahulunya selesa dan luas, Kini dirasakan tidak selamat utk didiami, Saban hari hati terasa sempit, Seolah dunia ini semakin mengecil, Seolah setiap ceruk mula menggelap, Mulalah sepi menyinggah, Seperti berjalan berseorangan, Walaupun keliling orang masih ramai, Jalan raya yang dahulunya sesak, Kini lengang tiada sesakan, Ibu kota yang dahulunya riuh seperti […]

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top