Mungkinkah?

Selama ini aku fikir aku seperti mereka yang lainnya,
Satu per satu perihal mereka aku ikuti,
Dengan harapan mampu tuk dijiwai,
Malang itu bukanlah aku,
Itulah aku yang cuba tuk meniru,
Aku berjalan dan terus berjalan lagi di landasan hidup ini,
Melepasi kumpulan manusia yang aku gelar teman,
Tapi bukanlah sahabat,
Belum cukup kuat rasa dan kepercayaan itu untuk aku berikan gelaran yang punya nilai,
Hingga aku terjumpa sosok yang seolah memahami apa yang aku ingini,
Tapi perbualan masih saja dirasakan janggal,
Lantas harapan mula aku sandarkan,
Mungkinkah aku sudah bertemu jiwa yang aku cari?
Namun, dia juga pergi menjauh,
Sekali lagi, aku keseorangan bersama jiwa yang aku punya,
Mungkinkah harapan itu terlalu tinggi?
Mungkinkah takdir menemukan aku dengan mereka yang memahami bukan tuk diselami bersama?

____

Mungkinkah aku perlu berhenti dan menunggu?

Posts created 8

One thought on “Mungkinkah?

  1. i feel you, now im in that situation too. perasaan tak tahu nak describe mcm mana bila org yg kita percaya pun mula jarakkan diri. rasa macam kosong sbb saya tak rasa sedih. mungkin dah terbiasa dengan perkara macam ni tp still letak high expectations on someone.

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d bloggers like this: