Met my bakal new family

Hi !

For those who do not know me, I am Safira Elis.

Just a plain girl who wish her life is a fairy tale stories heheh πŸ˜›

Wow wow, it’s been a long time I haven’t blogging since my high school year! Hahah!

Yang blogspot.com tuu hahahaha, you may google it but I dah banyak delete bende2 merepek hahah

Tak boleh letak emoji ek dalam nih ? Aloo πŸ™

Alright! Let’s talk about the TITLE ABOVE :*

On Saturday 22th June 2019, I met my partner family for the first time! and dia pun first time introduce kat family dia. Heheh. I bring along Syaza which my degree classmate andddddddddd his parents ingat Syaza adik I AHAHAHHAHAHA :)) mentang2 physical dia kecik hahahhaha! Kembang member tu AHAHAHHAHA!

My partner suruh datang awal tau AWAL. Nak tahu pukul berapa ?? Pukul 11 AM. HAHAH! Dia ingat Gombak sebelah dengan Shah Alam gamaknya xD ahahahhaha.

Pagi tuh I dah pum pang pum pang dah, bangun awai at 8 0’clock kot If I’m not mistaken. I basuh baju, jemur kain, kemas2 bilik cuma I tak vacuum je. Sebab cammm rasa dah lambat n nanti penat. Pukul 10 AM I DAH SIAP TAU. DAH SIAP. (sebab dia cakap pukul 11 AM kena ada kat sana *insert emoji* haha)

Plus, I nak amek Syaza kat Sentul so my ETA (estimated time arrival) 11 lebih. Okaylah cun.

Thennn, my partner ws I gerak pukul 10:30 AM lah sayang. Hahahah. Hati iniii sabar jelahh hahahha.

I lepaklah bilik layan Youtube tengok Life At Thinker hahah *takdekerje

I geraklah 10:30AM tu, bagitahu Dad kata nak jumpa H***** ada open house kat rumah dia. Dad suruh kem salam kat family dia.

Gerak amek Syaza apa semuaaa, nyembang2 otw (on the way) p rumah parner I thennn Syaza tanya “kau tak bawak apa2 ke p rumah dia?” Jawapannya “tak” hahah

Syaza “boleh tahan jugak kau ni” hahahhahaha! Aku bukan apa, aku tak nak over excited/over sangat/extremely happy ke apa hahahaha! Therefore, I tak prepare apa2. Okaylah, I listen to her advise belikan buah tangan.

I singgah Well Mart dekat kedai berdekatan area rumah partner I. Oh before that, partner I suruh on Live Location kat WhatsApp, I on lah. Malu sebenarnya dia tahu I singgah Well Mart sebab dia tengok I kat mana at that time en.

Sebabnya I tak bawak apa2 as buah tanganΒ  *SORRYY

I nervous tau sebab I takut family dia tak suka I ke apa. but then Alhamdulillah. Everything went well πŸ˜€

I’ve met his friends, his siblings, his family. I felt overwhelmed sangat ! Heheh *blushing

Kitaorang sampai rumah dia dalam pukul 12:15PM macam tuh. Partner I cakap kawan dia sampai, tak tahulah sampai ka gerak ka pukul 12:30PM.

His friends sampai pukul 2PM tak silap I. Itu pun baru sikit2. Yang time hectic pukul 2++ – 3 onwards.

Syaza kakak dia amek then tinggal I sorang2 hahah. I cam nak balik 3:30-4PM gituh. Partner I cam suruh stay lagi. Stay stay, makan lagiiii akunyaa hahahhaha :))

First round masa mula2 sampai, I tambah 2x nasi daging utara. OMG. Sedap wehhhh! Ayer asam mak dia buat sedap! Then lontong.

Masa I stay tu, banyak doh I makan. Pastuuuuu ayah dia p beli DURIAN! Hahah! Heaven tak heaven ! :))

Last2, I balik pukul 6 tak silap. Lama en I stay ? Salahkan partner I hahah.

Dalam pukul 5PM tuh, I dah start rasa lapar balik. Borak2 dengan Nadia (adik partner I), last2 dia join sekaki makan nasik dengan I hahahahhahha!

Yelah orang kata we couldn’t resist bila makanan depan mata kita hihi.

So kiranya I makan dulu jugaklah before balik tu.

I amek gambar dengan partner I and also with his family. I feel so blessed!

Thank you Allah for create these moment in my life πŸ™‚ his family with me.

I dapat adik laki and adik perempuan lebih kurang umoq I. Meaning that, range age tu in between.

Actually, my partner pun already met my family beraya tapi he’s coming alone at that time.

Kita tunggu dia bawak family dia jumpa family I okay? Hihi πŸ˜›

Korang doakan yang baik2 for us can ? Heheh.

Any update will let you guys know (if you want to know lah hahahha)

 

 

Sincerely,

safira elis xoxo

 

 

 

 

 

Posts created 1

Leave a Reply

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top