Jadi Baik?

Susah sebenarnya nak jadi baik ni. Bila kau mula je berniat untuk berubah ke arah kebaikan, turun segala cabaran untuk uji kau. Orang cari gaduh la, banyak kerja perlu dibuat la, rasa malas nak solat la, banyak betul halangan((ataupun sebenarnya alasan))

Tapi kita kena ingat, benda benda macam inilah yang sebenarnya mengajar kita untuk lebih kuat, lebih ‘resilent’ dengan semua masalah yang menimpa. Lepas kau lalui semua ni dengan hati yang tenang dan sentiasa berfikiran positif, dengan izin tuhan kau dah jadi jauh lebih baik dari sebelum ini.

Syaitan berlambak je ada kat mana mana. Bisik kat sebelah ajak buat maksiat. Terpulang pada kita nak ‘join’ dia atau tidak. Benda paling penting, kena ingat dunia ni sementara je, akhirat tu yang ada ‘ever after’

Peace out ✌?️

 

18. A soon to be......... decent human being?
Posts created 6

One thought on “Jadi Baik?

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d bloggers like this: