Introduction of DM

Hi, I’m Dania Marissa. Not talking to much about my father, more sharing with my mom, more talking about work and more laughing with her sibling and buddies.

Today is Saturday. From the morning till now I’m not going out anywhere. And I’m still looking the mood. I don’t know where it is. Haha.

Okay, pagi sabtu macam biasa bangun tak ade orang dekat rumah hanya ade kucing main kejar-kejar dengan rabbit. Comel tak comel lah perangai bersepah satu rumah. Well, I’m the youngest and I have two sister and one not-so-little brother. Bawah I nama dia Sofia Marissa. She is 22 years old. Bawah Sofia is Jasmine Marissa. She had SPM last year so now she is sweet8teen (not so 18 sebab dah macam makcik makcik dah) and my little brother, Iskandar Ash. Just Ash okay jangan mendadai nak tambah Ashraf. No. So Ash umur dia 15 tahun. Budak budak PT3 tapi bercinta erghhhh kalah kakak dia.

So berapa umur I?

26. A 26 year old girl yang dah stabil dan tak ade boyfriend. Kau ghasaaaaaa? Rasa selesa. Tak perlu nak fikir benda yang remeh temeh. Buang masa.

Tapi pagi ni lain sikit. Rumah kosong, sarapan pun tak ade. Oh lupa semua pergi pasar subuh hadam lagi sebab Sofia dengan Jasmine tak suka tempat sesak. Kau pergi gig, pergi fest sana sini okay pulak?

Malam tadi celebrate birthday my best friend dekat Damansara Damai makan Burger Kukus Lava. Lava k bukan Lawa. Quite nice lah semua burger dia. Daripada kawan aku sorang ni plan nak celebrate dekat Hello Kitty Cafe dekat Sunway Pyramid tu terus tukar nak Floral Cafe dekat Ampang Walk. Kau tahu tak aku ni mencungap semalam? Lepas siap satu kerja, dapat call birthday girl nak dekat Floral Cafe time tu jugaklah aku Google. Dah call kena WhatsApp detail. Last last makan dekat Burger Kukus Lava. K fine.

On the way nak ke Damansara, someone call me nak discuss pasal kerja tadi tak sampai seminit pun aku on the phone ade je suara sumbang menyahut. She said, aku ni duduk jauh bukan selalu datang KL please D make time for me. Yang lg sorang pun sambung, kau ni asyik kerja je D. Relek lah kan jumaat malam sabtu takkan kau nak fikir pasal kerja kot. Dan aku pun lantakkan dorang nak membebel apa pun yang penting kerja tu siap as I want!

**

Kakak, can you help me?

Apa?

Boleh tak pergi mandi?

What? ?

Kakak, kau ni baru bangun tidur tau. Kau suka buat perangai bangun tidur cuci muka gosok gigi lepas tu kau makan just luckily pagi ni tak ade sarapan.

P, kau pakai cermin mata kau tengok sikit kakak kau yang jelita ni dah get ready nak keluar okay tunggu kereta je haaaa. Aku pun tak tahu lah mana mamat ni letak kereta aku.

Kau bagi laki mana pakai kereta kau kak?

Laki mana? Ni haaaa laki kau niii. Ash ni buat gila tau bawak kereta tak ade lesen. Aku belikan motor guna motor jelah menggatal nak bawak kereta padahal padang depan tu je pun. Erghhhh.

Hahaha kak. Kau tak tahu eh Adik tu influenced by social media? Go Pro with girlfriend in the car acah acah 8teen gittew.

Syukurlah dia pandai carik duit cuti sekolah ni dia kerja.

Ehh kamu nak kemana D?

Nak carik mood Ma tapi kereta tak ade.

Laaaa it’s okay you can use my car. Nah kunci.

It’s okay Ma, nak service kereta sekali. So, kita breakfast apa?

Kau Kak apahal cantik wangi sangat ni tiba tiba tanya sarapan apa? Makan jelah dekat luar.

Min, don’t say like that to Kakak. Berapa kali Mama cakap. D, ni Mama ade beli roti canai 2 keping untuk D.

2 keping?!

Kau seriuslah Kak 2 keping? Macam ni ke orang tak makan nasi?

To all my beloved sister, it just only roti canai k? Don’t worry. Smile. Smile P, smile Min.

What derrrrr -,-

**

Dan sampai ke tengahari Adik aku tak balik terus mood nak keluar aku hilang. Yes, Ash minta maaf tapi aku tak ade mood nak cakap dengan dia. I mean, I’m not angry with him biasalah perempuan kan. Now 9pm and not talk with Ash yet.

A daughter. A sister. In planning to adopt a child.
Posts created 1

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d bloggers like this: