Can we be friends?

Orang cakap, tak boleh kawan dengan bekas kekasih. But I just did.
I know it’s sounds stupid but nevermind.

Rasa macam menipu diri sendiri yang sebenarnya I’d decided nak pergi dari hidup dia, tapi dia yang cari aku balik. And I accept him to be part of my life again, as a friend.

Actually I’m fine without him, even there’s certain times I missed him a lot but I can’t do anything about it until now. Lots of guys I’ve met after him but still it’s hard for me to replace him. I don’t know the solution for this. I think it’s not okay to contact your ex after breakups and we can’t never be friends again.

Tipulah kalau tak ada simpan perasaan lagi. Menipu jugaklah kalau masih tak ada rasa sayang walau sedikit. Sakitnya menyimpan perasaan sayang yang tak dapat nak diluahkan. For the sake of saving A FRIENDSHIP. Aku pernah bergaduh dengan dia sampai tak bertegur before sebab aku mengaku ada perasaan dekat dia lagi. Tapi aku bertepuk sebelah tangan dan dia suruh aku move on. As simple as that dia cakap, kalau lah perbuatan itu semudah perkataan, dah lama aku okay. Tapi aku tak okay.

Instinct aku kuat mengatakan dia pun sebenarnya tak move on dengan aku. Maybe cara dia layan aku. Tak bercakap sehari boleh sasau jadinya. Jadilah nak bersembang walau sekadar “hai” dan saling membalas Instastory & Snapchat. Oh, dan cari pasal. Bukan bergaduh, tapi sengaja dia suka kacau aku. Terpaksalah aku simpan perasaan ni sampai mati sebab aku tak nak merosakkan “friendship-lah-sangat” ni. Penat sebenarnya, pernah aku menangis sebab mengenangkan betapa bodoh dan naifnya aku boleh berbaik dengan dia balik dan berpura-pura tidak menyimpan perasaan dekat dia.

Dan dia? Hanya menganggap aku kawan seperti kawan-kawan perempuan dia yang lain. Ya, bodoh kan?

“Perempuan ni kalau dah sayang, bodoh dan naif lah jadinya sebab terlalu percaya, dan sayang”

Aku penat; lagi sekali rasa nak pergi dari hidup dia. Tapi kenapa dia cari aku balik selepas aku decide nak pergi dari hidup dia? Aku cuma perlukan jawapan, dan selepas itu, samada aku akan pergi, atau stay

Human. 20's.
Posts created 10

One thought on “Can we be friends?

  1. Facing this phase..And i once told him, i need to move on… He laugh and said “dont”…
    But then, he ignore me after that. He went out with few other girl, tapi dia kata no one really fit him well like i did.. Tak tahu his purpose but i do know we’re just good to stay just friend 🙂

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
%d bloggers like this: